1 min read

Fortis investeert in Typosquatter Queromedia

Er is nogal wat commotie rond Citibank de laatste weken. Meer dan drie op de vier mensen met onoverkomelijke financiële moeilijkheden in het Vilvoordse OCMW zijn klant bij Citibank. "Die bank lokt mensen die diep in de schulden zitten om hen nieuwe leningen aan te smeren en hen nadien via incassobureaus en deurwaarders finaal de armoedeput in te duwen", volgens de schepen van Sociale Zaken in Vilvoorde.

De schepen in kwestie is lid van de SP.A, één van onze klanten. Ze openden dit weekend een meldpunt waar burgers klachten over Citibank kunnen formuleren. Bernard dacht even dat je Citibank met een y schreef ipv met een i, en om te dubbelchecken surfte ik naar http://www.citybank.be.

Groot was mijn verbazig als ik daar onderstaande pagina aantrof.

<typo:flickr img="418805902" size="medium" style="float:center"/>

Ik was niet echt verbaasd omdat de site getyposquat was, maar wel omdat het Fortis logo onderaan de pagina stond! De pagina was een pagina van Queromedia (die het domeinnaam ook registreerde). Queromedia is een SEO bedrijf dat het eerder al aan de stok kreeg. De sporen zijn grotendeels uitgewist, maar restjes vind je nog bij Bart.

Wat moet ons het meest verbazen? Dat Queromedia domainsquatting gebruikt als SEO techniek? Of dat Fortis met de bijzonder genante situatie zit dat haar logo prijkt op een getyposquatte pagina van een concurrent bank? Zijn dit de "creatieve en vernieuwende ideeën" waarvan Fortis altijd spreekt?