Over Frank

Over Frank

Ik ben Frank Louwers. Ik leef momenteel in Gent, ben getrouwd en heb 2 kinderen.

Ik richtte in 2001 Openminds mee op, en was er tot 2017 zaakvoerder. Openminds was een managed webhosting bedrijf. Mijn team en ik zorgden dat sites online zijn en online blijven. We werkten veel voor web-agencies, reclamebureaus, en middelgrote tot grote bedrijven. In de zomer van 2016 lieten Bernard en ik Openminds aansluiten bij Team.Blue, een Europese groep - met Gentse roots - van bedrijven in de SME en Enterprise managed hosting space. Een goed jaar later verlieten wij het bedrijf.

Sinds oktober 2017 help ik bedrijven klein en groot met hun complexe IT-vraagstukken en begeleid ik startups. Als consultant help ik internationale bedrijven met IT Management, Security en compliance, DevOps, fractional CIO/CTO of CEO-adviso bij complexe (IT-) vraagstukken. Mijn innerlijke nerd leeft zich uit bij complexe DNS en BGP problemen.

In 2023 startten Bernard, Bram (beiden ex-Openminds) en ik Krane Labs, een logische volgende stap na Openminds. Bij Krane Labs zijn we er opnieuw voor de bedrijven die net wat voorlopen op hun sector en inzien dat Kubernetes in de Public Cloud de logische plek zijn om hun web-applicaties vandaag te hosten, nood hebben aan begeleiding daarbij, maar waar klassieke consultants niet noodzakelijk het juist antwoord bieden.

Ik studeerde Industrieel Ingenieur en ben dus een "techneut". Veel van mijn blogposts gaan dus over technologie, het Internet, elektrische voertuigen enz. Maar ik hou ook van zeilen, dus ook daar post ik soms iets over.

Wil je me volgen via andere kanalen, kan dat:

Wil je reageren of heb je vragen over iets wat ik geschreven heb, contacteer me dan via één van bovenstaande kanalen, of mail me op [email protected].

Deze site gebruikt privacy-vriendelijke analytics om heel basis bezoekers-statistieken bij te houden. Zo leer ik welke blogposts populair zijn en kan ik de toekomst daar nog meer over schrijven. Deze gebruikt geen cookies of andere methodes om je te tracken.

Het comments systeem is eveneens een privacy-vriendelijke tool. Deze gebruikt wel een cookie om je te herkennen, maar enkel als je ingeblogd bent. Je kan op deze site ook Subscriben, waarna je elke nieuwe blogpost automatisch in je mailbox krijgt.