Openminds lanceert Groene Hosting

Zoals de aandachtige lezers van mijn blog ongetwijfeld weten, hou ik me bezig met Energie en het elektriciteitsverbruik in datacentra. Ik gaf er een presentatie over op Barcamp, vulde die later aan met een followup en blogde erover op de Openminds site.

Ik merkte dat hosting en Internet toepassingen zeker een merkbaar effect op het milieu hebben. Zo verbruikt 1 enkele server ongeveer evenveel elektriciteit als een gemiddeld huisgezin (als je ook koeling, stroomregeling enz meetelt).

Aangezien we zelf niet kunnen bepalen welke stroomleverancier stroom mag leveren aan het datacenter, zocht ik een tijdje naar een manier om onze klanten toch toe te laten om hun sites "Groen" te maken.

Openminds lanceert daarom vandaag opnieuw een primeur in België: "Groene Hosting".