2 min read

Last post ... van 2007

Dit is mijn laatste posting van 2007 op deze blog. Ik tik deze posting tijdens mijn laatste momenten op kantoor voor 2007. Vanavond staat er een wild feestje te wachten op ons. Sofie en ik waren verantwoordelijk voor de Chocolademousse en die is alvast crimineel lekker! Traditioneel moet zo'n "last post" een terugblik bevatten op het voorbije jaar, en richting aangeven voor het volgend jaar.

Tweeduizendenzeven was een goed jaar, en zeer goed jaar zelfs. Met Openminds ging het beter dan ooit tevoren. We stevenen weer af op een recordomzet en eindigen met een mooie winst, dus de boekhouders zullen tevreden zijn. Maar bovenal hebben we leuke projecten gerealiseerd, toffe nieuwe initiatieven gestart en getoond dat we "cutting edge" zijn. Op technisch vlak hebben we een platform voor Ruby on Rails hosting uitgerold, zijn we Zimbra Partner en komen er in begin 2008 nog tal van leuke nieuwe diensten aan. Bernard en ik proberen ook de principes van MVO toe te passen. Zo laten we onze werknemers veel vrijheid en proberen we ze een zo aangenaam mogelijke omgeving te bieden, draait het kantoor op Groene Stroom, werkten we samen met de Bond Beter Leefmilieu rond ons Groene Hosting project en slagen we erin om 3 op de 4 nieuwe klanten te overtuigen om vrijwillig mee te doen. We merken dan ook dat iedereen tevreden is, in eerste plaats ons personeel, ook Bernard en ikzelf en bovenal onze klanten. De klantentevredenheid staat op een nooitgezien niveau, en daar ben ik bijzonder fier op. We maken duidelijk het verschil met onze concurrenten en onze klanten weten dat te appreciëren. In tweeduizendenacht doen we zeker voort op de ingeslane weg.

Ook met MetaTale is alles tip-top in orde. We bewezen dat onze theorie werkt, we kregen de nodige pers-aandacht en de eerste commerciële projecten zijn in een finaal stadium. In tweeduizend acht gaan we onze technologie nog verbeteren (we experimenteren met een paar dingetjes) en gaan we de bloggers allerhande leuke dingetjes kunnen bieden. Daarover laten ongetwijfeld meer!

Ook persoonlijk was 2007 een uitstekend jaar, en hoop ik dat 2008 minstens even goed wordt. Zo trokken mijn vrouwtje en ik naar Tanzania, een reis die ik nooit zal vergeten! Maar ook de weekendjes Portugal, Provence en zelfs het regenachtige Giethoorn waren bijzonder aangenaam. Dank je Sofie, om met mij de wereld te willen zien. In Tweeduizendenacht gaan we een beetje verder werken aan ons huisje, zonnecellen plaatsen, iets doen aan de versleten trap en de tuin wat herschikken.

Tot slot wens ik alle lezers van dit blog een prettig 2008 of zoals we in de gezelligste stad van 't land zeggen:

Tbeste veur tniew joar - Uuk zuu veele