1 min read

Gezocht: tankkaart!

Voor een 2018 update van dit artikel, klik hier

Ik had tot voor kort de "Tankkaart" functie geactiveerd op mijn (Openminds) KBC bankkaart. Ik betaalde daar een bijdrage voor (per jaar, en nog eens per kwartaal ook), maar kon eender waar tanken, en kreeg per maand een factuur van BanksysAtos Worldline die in de boekhouding kon, waar (een deel van) de BTW van gerecupereerd kon worden.

Nu kreeg ik een dikke week terug een heel gekke brief van KBC, dat ze die dienst niet meer kunnen leveren. De reden die ze aanhalen in de brief is dat de vrijmaking van het betalingsverkeer dat niet meer mogelijk maakt. Ze beweren immers dat het niet meer zeker is dat betaling nog via Banksys zal verlopen, en dat het bijgevolg onmogelijk is om daar een maandelijkse overzicht van te geven.

Los van het feit dat ik het een beetje een belachelijke regeling vind van een monopolist, zit ik natuurlijk wel met een probleem. KBC stelt een VAB tankkaart voor, waarmee ik factuurtjes krijg bij 2 merken. Euh? Nee!

Ik had die tankkaart net omdat ik merk-onafhankelijk wou zijn. Anders was ik wel rechtstreeks naar 1 merk gegaan en daar een gratis tankkaart genomen. Ik betaalde net voor zo'n kaart omdat het me toeliet om overal te tanken en niet een half uur te moeten zoeken naar een station van een bepaald merk.

Dus, beste Lazyweb, wie kent nog tankkaartformules waarbij je bij eender welk tankstation kan tanken en maandelijks een mooie factuur daarvan krijgt die in de boekhouding kan en die wel nog zal werken in 2009?