1 min read

Gulzig

De VRT krijgt nog voor de zomer een "derde" net. Ik vraag me af wat ze daarmee gaan doen, want eigenlijk heeft de VRT op dit moment al 4 netten.
Naast Een en Canvas/Ketnet is er ook Een+ en Canvas/Ketnet+. Die zenders worden enkel digitaal uitgezonden en "tellen daarom niet mee", hoewel
de meerderheid van de kijkers tegenwoordig al digitaal kijkt.

Het probleem is dat de VRT nu al geen moeite doet om de vier zenders waarover het kan beschikken, optimaal te gebruiken. Vrijwel continu is er
minstens één van de twee "+" zenders waarop niks uitgezonden wordt. Heel vaak is er zelfs op beide niks te zien. Wat gaat de VRT dan in hemelsnaam
doen met een derde (vijfde) net?

Neem nu vorige week donderdag, 16 februari, in de vooravond. Normaal zijn er dan op Canvas enkele jeugdprogramma's zoals W817, I-Fan en Karrewiet.
Op Canvas+ worden een aantal peuter- en kleuterprogramma's uitgezonden (Uki, Musti, Bob de Bouwer, Kleine Einsteins enz). Behalve als er voetbal is, zoals vorige week donderdag. Blijkbaar is Canvas/Ketnet een sportzender, want voor Uefa Championsleague moet alles wijken op de Cultuur en Jeugdzender van de openbare omroep.

Canvas zond vanaf kwart voor 7 voetbal uit. De jeugdprogramma's (W817 tot en met Mr. Bean) verschoven naar Ketnet+. Je zou verwachten dat de kleuter-programma's meededen aan de stoelendans en op Een+ zouden belanden. Maar neen, op Een+ bleef het leeg.

De VRT schrapte dus programma's voor koning voetbal, terwijl een andere zender helemaal leeg bleef! Ik vraag me trouwens af wanneer de laatste keer was dat Een+ nog eens iets uitgezonden heeft?

Sorry VRT, maar als je nu al programma's dropt terwijl je een hele zender leeglaat, wat ga je dan doen met je "derde" (vijfde) zender? Als het niet
met mijn belastingsgeld betaald zou worden, zou ik het niet erg zo vinden. Maar helaas is dat wel het geval. Pure gulzigheid?