1 min read

Basistekst

Wie mijn blog al even volgt, weet dat ik me in het "lege kwandrant" van de huidige (Vlaamse) politieke partijen vind. Rechts volgens bepaalde criteria (weinig overheidsinmenging in bedrijfsorganisatie, privacy, vrijheid van meningsuiting, beslissingen worden genomen op basis van wetenschappelijke studies waar mogelijk), links volgens andere (ecologie, visie op patenten en wetenschappelijke artikels). Ik ben dan ook niet trouw aan één bepaalde politieke partij, gezien er geen enkele goed aansluit bij me.

Ik weet dat ik absoluut niet de enige ben met dat gevoel. Veel "hoger opgeleide" dertigers, ondernemers, freelancers denken net hetzelfde, zeker in de IT of Internet sector. Een heleboel anderen hebben wel een uitgesproken politieke voorkeur die aansluit bij één van de bestaande partijen, daar niet van.

Herken je je hierin? Doe jezelf dan even een plezier en lees volgende tekst, waarbij je het woord "Piraat" vervangt door "Gremlin" of "Techneut" of "Dolfijn" of "Burger" of "Millennial" of "Gen-Yer" of een ander neutraler woord: Basistekst.

Ik ben het niet eens met alle punten, en vind dat er tegenstrijdigheden in de tekst zitten, maar ik vond het wel de moeite om te lezen!