1 min read

"Grote bedrijfsgebouwen bouwen doet bos verdwijnen"

"Grote bedrijfsgebouwen bouwen doet bos verdwijnen"

Bij elke aankondiging dat een groot bedrijf een heel groot stuk land gaat omvormen tot bedrijfsruimte, komt er direct protest van milieugroepen. Dat er duizenden bomen en planten gaan sneuvelen, is vaak een doorn (pun intended) in het oog. Vaak is die kritiek terecht, maar ook vaak ongenuanceerd.

Als dan één van de grootste bedrijven ter wereld een mastodont van een nieuw hoofdkwartier bouwt, zou je hetzelfde verwachten. Apple bewijst dat het ook anders kan. Het wil in haar nieuwe hoofdkwartier zoveel bomen planten, dat er nog amper bomen meer te vinden zijn bij boomkwekers. Niet alleen in en rond Cupertino, niet alleen in California, maar zelfs in de omringende staten zoals Oregon, zo'n 800 km verder.

Om een idee te hebben hoe groot Apple's nieuwe hoofdkwartier en bijhorende park wordt, bekijk deze prachtige drone beelden.

PS: Ja, je hebt het goed geraden, de titel is bewust misleidend. Een ook bij dit artikel is de nodige nuance nodig: Apple bouwt kantoren en onderzoekscentra voor 12000 werknemers. Een logistiek centrum of productie-eenheid heeft uiteraard een pak meer plaats nodig en veel moeilijker te combineren met een enorm park.