1 min read

Jaguar toont ons iets meer van de I-PACE

Jaguar toont ons iets meer van de I-PACE

Ik beken, ik ben een grote fan van de Jaguar I-PACE. Sinds het Britse sport- en luxe merk de wereld vorig jaar verbaasde door als eerste "traditionele" automerk een volledige elektrische wagen in het hogere segment voor te stellen, plaagde het ons met deze "concept car". Futuristisch, een gewaagd design, veel te grote wielen, twee gigantische touch-screens binnenin ... deze wagen had alles wat een typische Concept Car heeft. Hoeveel zou er doorsijpelen naar het productiemodel? "Vrij veel", was het standaard antwoord dat je steeds kreeg.

Deze week vindt de LA Motor Show plaats, de beurs waar JLR vorig jaar de I-Pace voor het eerst onthulde. Reden genoeg om wat meer details vrij te geven en een paar gelukkigen een ritje te laten maken. De auto is nu voor 99.5% klaar, en wordt al gebouwd op de productielijnen van Magna in Oosterijk, waar die binnenkort "en masse" van de bad moet rollen. En wat blijkt? Bijna alles van de Concept Car blijft gehouden! Onderstaande promofilmpje komt van Jaguar zelf:

We krijgen ook een paar interessante statistieken mee. Zo zijn er 200 prototypes gebouwd die samen ongeveer 2,5 miljoen kilometer afgelegd hebben.

Ook Wired mocht meerijden, en maakte dit filmpje:

De officiële lauch wordt verwacht op het salon van Genève, van 8 tot 18 maart, de levering van de eerste exemplaren zou tegen de zomer gebeuren. Tenminste, voor de gelukkigen. Jaguar heeft 25000 pre-orders voor deze auto, en huurt een productiecapaciteit van ongeveer 14000 auto's per jaar bij Magna. Nog even geduld dus...