1 min read

Nen verkoper ...

Dat zoeken wij. Nen verkoper. Maar geen gewone verkoper. Eigenlijk helemaal geen "verkoper".

Jamaar Frank, ge maakt het moeilijk. wat zoek je nu?

Wel, ik ga het proberen uitleggen :) Openminds heeft een bepaalde reputatie in de markt. We zijn best trots op die reputatie en doen er alles aan om die zo te houden. Zo zijn we een bijzonder technisch bedrijf. Van de 15 mensen die er werken, zijn er maar 3 die niet de stempel "techneut" dragen.

Een "verkoper" bij ons is dus een all-rounder. Het is eigenlijk "alles wat niet techniek of administratie of management is".

Klanten en prospecten bezoeken, uiteraard. Offertes opstellen en verdedigen, uiteraard. Maar even goed teksten schrijven voor de website, public relations onderhouden, beslissen naar welke beurzen of evenementen we gaan en hoe we ons daar profileren, bekijken welke conferenties interessant zijn, om te gaan bezoeken, om te sponsoren of om te gaan spreken. Mee beslissen hoe we ons profileren als brand. Marketing quoi...

Met de "techies" overleggen welke oplossing het best past bij wat de klant nodig heeft (ja, we zijn een beetje eigenwijs op dat punt), toezien dat dat uitgevoerd wordt en die oplossing, met het technisch team en de klant, evalueren.

En echte harde verkoop dan?

Nee, dat zoeken we niet. We hebben dat ook niet nodig: we willen niet de grootste van het land zijn, zelfs niet de grootste van Gent. We willen ook niet de hoster voor iedereen zijn. Openminds heeft een duidelijke visie en een beoogd groeipad, en "cold calling" en agressieve verkoop zijn we zelf allergisch aan. Dat zoeken we dus niet.

Je mag natuurlijk niet bang zijn om mensen aan te spreken op events, hen uit te horen over hun huidige hosting pijnpunten en vol enthousiasme vertellen over ons, over onze mindset en over uw geweldige collegas. Je bent dus extroverter dan je technische collega's ...

Check!

Ken je iemand die perfect bij ons zou passen? Of denk je dat je zelf zou passen? Lees dan even onze vacature en stuur een mailtje waarin je iets vertelt over jezelf naar [email protected].