1 min read

Kan iemand me vertellen ...

in welk land ik deze morgen ben wakkergeworden?

Op weg naar hier heb ik naar Radio 1 geluisterd, en proberen een paar dingen te onthouden:

  • Kiezen is verliezen, tenzij je premier van het land bent
  • Blijf bij uw standpunt en wordt uitgescholden en bent de Zwarte Piet
  • Zeg eerst 4 jaar dat over "dit en dat en dat" niet te praten is, zeg dan 15 maanden lang "over alles is te praten" en "dat we goed opschieten" om dan op 1 dag te zeggen "allez, ik bedoel over alles behalve over dit en dat en dat"
  • iedereen roept nieuwe verkiezingen, maar:
    • iedereen weet dat het niks (fundamenteel) gaat veranderen, en zeker niet verbeteren
    • iedereen weet dat nieuwe verkiezingen "onwettig" zijn
    • enkel het nieuwe, onwettig gekozen parlement kan oordelen of de nieuwe verkiezingen al dan niet wettig waren (democratisch systeem iemand?)

Omdat ik zelden over politiek spreek en op dit blog geen politieke discussies wil, laat ik uitzonderlijk op dit artikel geen discussies toe, sorry. Deze posting is een opsomming van een aantal "OMGWTFBBQs" die ik deze morgen tegenkwam. Wil je wel inhoudelijk discussiëren, ben ik deze dat dat alhier of nog alhier kan gebeuren.