1 min read

Radiant en Mollom antispam

Radiant CMS is een krachtig en eenvoudig aan te passen CMS ontwikkeld in Ruby on Rails. Er bestaat een "Comments" extensie voor die toelaat om ... comments te zetten op artikels (what's in a name?). Ze kan de Akismet motor gebruiken om je comments te filteren op Spam.

Akismet heeft echter wat nadelen. Zo kan je het eigenlijk niet gebruiken op commerciële websites, moet je er een Wordpress.com account voor aanmaken en is het niet altijd even snel. Sinds deze week is Mollom publiek gelanceerd en uit beta. Zolang je site geen 100 echte comments per dag hebt op je site, is het eveneens gratis. Mollom kan bovendien meer dan Akismet, zo geeft het je een spam score mee.

Ik heb deze week de Comments extensie van RadiantCMS aangepast zodat het met Mollom kan werken. Je kan het alhier op GitHub downloaden. Vergeet niet je site te registreren op mollom.com en je private en public keys in te vullen zoals uitgelegd staat in de Readme.

Disclaimer: Mollom is klant bij Openminds. Dries, krijg ik een t-shirt? Ik wil "assorti" zijn met Jan :)

Update: Je kan nu bij het aanmaken van je keys op de Mollom site aangeven dat je Radiant gebruikt. Voor de functionaliteit maakt het weinig uit, maar het is handig voor de statistiekjes :)