1 min read

Tankkaart gevonden

Update 2018: Nieuwe blogpost over dit thema

Ik was op zoek naar een tankkaart. Tot nu had ik KBC de tankkaartfunctie op mijn normale bedrijfsbankkaart laten activeren. Het voordeel was dat ik niet alleen een mooi overzicht kreeg elke maand, maar bovendien een “echte” factuur waardoor we een deel van de BTW konden recupereren. De banken hadden dit uitbesteed aan Banksys / Atos Wordline, en die deden dat relatief goed. Banksys kan/wil dat blijkbaar niet meer doen, dus was ik op zoek.

Na lang wikken en wegen heb ik besloten een DKV Euroservice kaart te nemen. Het lijkt me een zeer uitgebreid netwerk, ik moet me niet vastpinnen op een bepaald aantal minimum liter, en moest geen waarborg/voorschot storten. Hoewel het duidelijk op vrachtwagengebruikers gericht is, kan je als gewone personenwagen ook inschrijven. Je moet je wel door een stapel papierwerk worstelen, maar al bij al verliep de aansluiting vlot.

De service is wel niet gratis. Ze rekenen een bepaald percentage kosten aan, maar die leken me bijzonder beperkt (paar eurocent op mijn eerste tankbeurt van 30 euro), en in ieder geval was de KBC tankkaartfunctie ook niet gratis. Je krijgt elke twee weken een factuur en het gaat automatisch van je bankrekening met domiciliëring. Je betaalt dus pas na een of twee weken, niet onmiddellijk.

Een bijkomend voordeel is dat het een afzonderlijke kaart is en dat ze gekoppeld is aan de wagen, niet aan mij persoonlijk. Als een van mijn collega’s dus met mijn auto weg is en ergens moet tanken, doen ze dat met dezelfde kaart.

Wie dus op zoek is naar een vervanging voor de tankkaartfunctie op zijn bankkaart, kan ik DKV aanraden.