1 min read

De grootste verrassing op het salon van Genève...

De grootste verrassing op het salon van Genève...

... was voor mij niet de I-PACE want die had ik enkele dagen ervoor in een "secret" event in Breda al kunnen bewonderen. Het was wat er niet stond.

Er stond geen Mercedes EQC, maar dat verbaasde mij niet. Ik heb nooit geloofd dat Mercedes haar eerste "volwaardige" BEV helemaal klaar zou hebben tegen dit voorjaar.

Dat ook de Audi e-tron nog niet productieklaar is, verbaasde me meer. De Duitse constructeur had de laatste maanden zo hard lopen schreeuwen dat zij als eerste van de Europese "Premium" merken een grote EV in de showrooms en op de straten zou hebben. De lancering is nu uitgesteld tot eind augustus, een beslissing die volgens sommige bronnen pas enkele weken voor het salon van Genève genomen zou zijn.

De drie fabrikanten (Jaguar, Mercedes en Audi) toonden alle drie vrij radicale designs in de concept-versies. Jaguar bleef die lijn heel trouw, de twee andere tonen (welliswaar onder camouflage) veel "bravere" modellen. Een e-tron lijkt op een Q3, die lijkt op een Q5 en op een Q7. De Mercedes EQC lijkt op de GL-broertjes... Is nen in Ingolstadt geschrokken hoe de I-PACE productie eruit ziet?