1 min read

Voornemens en spoken

Een nieuw jaar, nieuwe goede voornemens:

  • Minder kilo's
  • Meer bloggen
  • Meer vrije tijd

Twee van de drie zou toch moeten lukken, nee?

Ik begin alvast met het Meer Bloggen voornemen. Omdat dat me een perfect excuus geeft om even met Ghost te spelen. Je weet wel, dat ge-kick-starte CMS dat terug wil naar de oude goede tijd waarin een CMS voor bloggers nog dat was. Een CMS voor bloggers. Dus eenvoudig, zonder al te veel toeters en bellen. Maar dan "mooi" en "gemakkelijk". Het doel is dat een blog CMS moet focussen op inhoud.

Het draait op NodeJS, en ik host het op één van onze servers. Het is het eerste CMS voor NodeJS dat er veel belovend uitziet, ik ben dan ook benieuwd naar hoe het zich gedraagt. Is het sneller dan RadiantCMS (niet echt zo moeilijk), hoe is het geheugengebruik in vergelijking met Wordpress, wat zijn de problemen die ik tegenkom?

De oude blogposts leven nog in het oude archief op v3.frank.be.